Sanse- og Seksualitetsmesse.

28. maj. 2015

   
 
kaerlighedJeg glæder mig ubeskriveligt over, at en gruppe seksualvejlederstuderende inviterer til Sanse- og Seksualitetsmesse i Kolding Kulturhus d.  2. juni.

 Det glæder mig især fordi, jeg tror, borgere med fysiske og psykiske udfordringer i den grad har manglet en pendant til de velkendte erotik-  og sexmesser, der i mange år rejste fra storby til storby.

 Gennem mit arbejde som sexologisk konsulent oplever jeg gang på gang, at der er præcis lige så meget lyst mellem ørene, der hvor evnen  synes at mangle. Et par unge, handicappede mænd har sågar flere gange spurgt mig, om jeg mon kunne ledsage dem til en traditionel sexmesse.

Trods deres brændende ønske om at opleve seksualiteten ”fra 1. række”, har jeg aldrig følt mig ”klædt på” til at guide dem ind i en verden, der på mange måder
levner så ufattelig lidt plads til netop dem. En verden der dyrker det ideelle, det ekstreme, det uvirkelige; såvel kropsligt som mentalt. En verden man meget nemt kan få ”galt i halsen” (det gælder i øvrigt for langt de fleste mennesker!)

Jeg mener, at de langt hellere bør møde sensualiteten og seksualiteten under helt andre rammer; eller i hvert fald have muligheden for at møde den i øjenhøjde…
Det mener også de omtalte seksualvejlederstuderende fra seksualvejlederuddannelsen.dk, der om nogen er klædt på til at guide de besøgende gennem de mange interessante stande; Dels vil der blive talt om kropsbevidsthed, dels fremvist seksuelle hjælpemidler (både til mænd og kvinder). Der vil være mulighed for få massage og se forskellige interessante film i et dertil indrettet videorum. Der vil være grinevæg og kæreste-cafe (hvilket garanteret får eftermiddagskaffen til at smage endnu bedre).

Selv er jeg naturligvis selv at finde på messen – som gæst – og skal suge til mig af indtryk. Både fra de informative stande og af de forhåbentlig mange og glade mennesker, der her på messen føler sig mødt som hele mennesker.

Uanset personlige som praktiske udfordringer, er jeg sikker på, at det bliver en dag, der byder på masser af gode oplevelser og jeg er fuld af begejstring på såvel arrangørernes som gæsternes vegne!

 

2 Comments

 • Anita lohse siger:

  Det var en super fed dag i Skanderborg, at være med til at skabe et frirum hvor det var muligt og naturligt at snakke om sex, følelser, nærhed, intimitet og legetøj, og hvor både de besøgende og de kommende seksualvejledere kunne lære af det. Helt sikkert vil den her form for informations dag/sexmesse være en god måde at få bragt det naturlige ved sex og følelser frem i lyset og få skabt debat herom, frem for de velkendte sexmesser/pornomesser, som måske mere kan virke skræmmende på nogen. Så vores vejleder mission er at nedbryde tabuer og få talt åbent om kys og kærtegn sex og samliv
  En stor tak til dig Helle, du er en fantastisk kvinde, for at lade os låne dine “lege kasser” og for din fantastiske ekspertise.

  Kærlig hilsen
  Anita Lohse
  Kommende seksualvejleder

  • Helle Koldsø siger:

   Kære Anita
   Jeg kan kun sige; i lige måde…
   God sommer til jer alle fra mine “legekasser” og mig;-)
   PS; jeres berømte peniskage ligger stadig i fryseren og venter på den rette lejlighed til at blive spist!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *