Hvordan jeg blev 22 kilo lettere på bare en’ dag!

8. apr. 2015

Fantastisk at blive lettet for 22 kg byrde

Fantastisk at blive lettet for 22 kg byrde

Som uddannet rådgiver og terapeut betyder det at hjælpe andre absolut ikke, at jeg ikke selv kan have (læs: har) mine problemer at slås med. ”Skrædderens sønner har selv huller i bukserne”, som min mormor altid sagde, når nogen omkring hende forvekslede ”ekspertise” med ”perfektion”… så hvor ”walk the talk” af nogen bruges som et udtryk for at ”kun slanke, smarte, ikke-rygende og altid-lykkelige” terapeuter på markedet er troværdige (kvaksalverne er dem, der ikke engang kan finde ud af at tage egen medicin og selv blive ”slanke, smarte, ikke-rygende og altid-lykkelige”).

For mig betyder ”walk the talk” noget andet og meget mere; det betyder også selvindsigt til at forstå, at jeg som terapeut ikke er fejlfri. Ikke er overnaturlig eller med guddommelige evner.
Jeg er et menneske og i forhold til, hvordan min verden ser ud og hvad der i livet krydser min vej, udfordres også jeg konstant på mine følelser, overbevisninger og ikke mindst handlinger.

Giv slip !
Nuvel, hvordan blev jeg så helt præcist 22 kilo lettere på en’ dag? Det kommer… først bliver jeg nødt til at komme med en tilståelse; jeg er samler. Ikke alkoholiker, ikke tyv, ikke ludoman, men samler! Jeg har mindst 99 GODE

argumenter for at være samler og jeg kan dem alle i søvne. Jeg har ET argument for det modsatte; et argument, der handler om at turde give slip på fortiden og leve i nutiden. Blot at skrive det, giver mig sved på panden. Jeg ved godt, hvorfor jeg har så svært ved at give slip, men jeg ved også, at jeg bliver nødt til det…

Har tingene magten !
Der er intet galt i at samle; nej, bestemt ikke, men der er noget galt i at samle til overflod. Jeg lider ganske vist ikke af diagnosen ”hoarding” (samlemani), men… ups, om igen; jo, jeg lider af samlemani, så er det sagt! Ikke mindst overfor mig selv. Jeg lider af det og jeg lider over det. ”Nåh, pyt”, siger gæsterne altid, når jeg undskylder mit rod. Men det er jo ikke pyt. Jeg roder, fordi jeg har for mange ting i hjemmet – jeg har for mange ting i hjemmet, fordi jeg ikke kan finde ud af at give slip og smide ud og med det følger uro, tristhed og ensomhed.

Led og ked af den magt tingene efterhånden havde fået over mit liv, måtte noget gøres. Jeg har gennem årene læst flere oprydningsbøger med samme dårlige effekt som ”slankepiller købt på postordre” og alligevel faldt jeg for bogen ”Magisk oprydning” med Marie Kondo, en japansk oprydningskonsulent, der med stor succes har forvandlet mange rodede huse om til hjem, så de nu er til at leve i.
Allerede ved kapitel 2 følte jeg mig (som vanligt) snydt, bondefanget og gjort til grin; ”Begynd med at smide ud” stod der med sorte bogstaver på det hvide papir! Det er jo da for f… det, jeg ikke kan finde ud af. Mage til poppet og tåbelig bog. Jeg var lige ved at klappe bogen sammen, men noget fangede så min opmærksomhed; ”rækkefølge”… aha… det handlede tilsyneladende ikke BARE om at smide ud, men om at smide ud efter et nøje udstukket plan.

Det landkort jeg nu styrer efter!
Med et ganske bestemt landkort i hånden, bevæger jeg mig nu med forsigtige skridt gennem terrænet (opgaven). Det er ikke nemt og noget ”jeg pludselig klarer med den ene arm på ryggen”. Meget indøvede ”katastrofetænkninger” dukker da også op på min vej, som jeg bliver nødt til at tage mig af, inden jeg kan komme videre, men…

Den ”magiske oprydning” medfører faktisk ændringer i min tænkning og derved også for mit velbefindende. Når mit hjem frigøres for unødvendigt rod, har det faktisk en positiv indvirkning på alle andre aspekter af livet. Jeg kan så småt mærke ”noget” vågne op i mine celler og pludselig står det lysende klart for mig; Jeg behøver ikke først have opnået indsigt, overblik og balance i mit liv for at være i stand til at kunne give slip og smide ud. Processen er tilsyneladende reversibel og ved at starte med at smide ud, giver det mig evnen til at rydde op – i såvel hus som krop og sjæl!

OK at der er svære dage !
Nogle dage går det forbløffende nemt, andre gange opdager jeg, at automatpiloten er slået til igen; så er pludselig 2 skridt frem og 1 tilbage, men det er dog stadig fremad om end i et langsommere tempo. Jeg følger nøje KonMarie’s forskrifter om KUN at rydde op i kategorier – og i en ganske bestemt rækkefølge – startende med tøjet.

”At smide ud” kan for mange sandsynligvis slet ikke kaldes et mirakel, men for en’ som mig, der lider af samlemani, ER det intet mindre. Jeg har for første gang i mit liv ikke bare ryddet op i rodet, men smidt gode, pæne, søde, sjove og ikke mindst brugbare klæder ud og ikke nok med at det lettere tøjskabet for 22 kilogram unødvendige tekstiler, lettede det også mig for 22 kilogram tungt bundet energi. Energi der alt for længe har forhindret mig i at føle oprigtig (livs)glæde.

Yes. Jeg gjorde det.
Rent faktisk hamrede mit hjerte i dobbelttakt, da jeg indleverede de store sække til Røde Kors. Jeg gjorde det, jeg gjorde det sgu. Det var ubehageligt, utrygt og fuldstændig VIDUNDERLIGT og straks noget, jeg må prøve igen. Ved at gøre oprydning til noget særligt, smide ud og skabe plads, mærker jeg for første gang i mange år frigjort livsenergi og pludselig forstår jeg; det liv, jeg så inderligt savner, begynder, når jeg har ryddet op…

Som terapeut står jeg ved, at indsigt er vigtigt, selvindsigt uundværligt. Jeg er mere end nogensinde klar til at ”walk the talk” og se mine egne dæmoner i øjnene for at slippe fri af det fængsel jeg har fået bygget op omkring mig selv. Om end jeg tabte 22 kg på et øjeblik, er bogen ”Magisk oprydning” ingen mirakelkur. At genfinde tilliden til selve livet ved hjælp af oprydnings magi, er for mig intet mindre end et mirakel!